Voeding voor een gezond en duurzaam leven

In een continue veranderende wereld is het een uitdaging om dagelijkse eetgewoontes af te stemmen op de behoeftes van ons lichaam. De doorsnee producten in de winkel en standaard maaltijden bevatten eigenlijk niet de grondstoffen die we nodig hebben. Smakelijke ingrediënten zien te vinden is op zich al een onderneming. En lekker eten op een goede manier bereiden kost nu eenmaal méér tijd, méér aandacht.

Ik geef je graag de inspiratie om die inspanning te leveren. En ik weet zeker dat je ervan gaat genieten!

“Wat een genot om bij iemand die met huid en haar in eigen kookpassie leeft, een cursus te kunnen volgen. Volledig geïnspireerd en verfrist ben ik na afloop mijn eigen kookgewoonte-groeven gaan afstoffen.”

Mirjamover de zomercursus op Ecolonie augustus 2014

“Als je wilt ervaren hoe eten bedoeld is, kom dan langs bij deze tovenares! Gea neemt je mee terug naar de essentie van voeding en laat zien hoe je ook thuis gemakkelijk gezonde voeding kunt bereiden.”

Melle Gerlofsover de 2daagse cursus Evolutionair koken

“Dit is zóó leuk!! Gea is een hele relaxte kok: alles kan en mag. Lekker experimenteren met kleuren en smaken, niks is te gek!”

Jacqueline Beettjerover de 2daagse cursus Evolutionair koken

“Wat was het een mooie workshop. Informatief, productief, leerzaam en lekker.”

RichtjeWorkshop bakken zonder granen

“Gea is een humoristische en zeer kundige leermeester die eigenhandig de woorden leefstijl en voeding een compleet nieuwe betekenis heeft gegeven. En zoals mijn dochter (14jr) zegt: “Ik voel me rijker als je zo kookt”. Wat wil je als moeder nog meer!?”

Betty Dijkstrana de persoonlijke kooksessie

“Je bent vol passie over voeding en je vak als cateraar en alle ervaringen die je o.a in Frankrijk hebt opgedaan. Tijdens deze dagen heb ik passie, betrokkenheid, vakkundigheid, geduld, maar bovenal hartelijkheid en warmte ervaren.”

Theaover de 2daagse cursus Evolutionair koken

“Het glunderen blijft ook bij mij, in mijn hart gesloten ben je. Het was een heerlijk samenzijn en het heeft verrijkt”.

Ellyover de 4-daagse cursus in Exmorra juli 2014

“Wat heb ik meegekregen? Een berg vol inspiratie en praktische toepassingen (en dus mogelijkheden!) die me meteen in de startblokken hebben gezet. Een aanrader!”

Mirjam over de Zomercursus op Ecolonie augustus 2014

“Gea leert je om vol vertrouwen te genieten van de mogelijkheden die eten wat het seizoen biedt. Ze is iemand die je uitdaagt weer te leren vertrouwen op geur en intuïtie bij het koken.”

Betty Dijkstra na de persoonlijke kooksessie

In iedere kookcursus van Geaardleven wordt aandacht besteed aan de ingrediënten, waar je deze kunt vinden en hoe je ze gebruikt in de keuken. We nemen tijd om de achterliggende theorie te bespreken. Als het een beetje kan, verzamelen we de ingrediënten zelf. En stropen daarna de mouwen op om in de keuken aan de slag te gaan. Zo heb je de gelegenheid om te oefenen, te leren, te proeven. En natuurlijk.. lol te maken met elkaar!

Natuurlijk krijg je praktische tips over hoe je gezonde en lekkere gerechten op tafel kan zetten. We streven ernaar met verse producten te werken, en eten wat het land, zee en het seizoen biedt. De keuken van Geaardleven is vrij van GMO, suiker, granen, gluten, zuivel, pakjes en zakjes.

voedzaam, volwaardig en liefst zo onbewerkt mogelijk

Geaardleven laat je ervaren dat het de moeite waard is om tijd en aandacht te besteden aan hetgeen je in je mond stopt. Dat het maken van bewuste keuzes in ingrediënten, niet alleen meer smaak, maar ook meer voldoening én meer energie geeft. En -misschien nog wel het belangrijkste- de ervaring dat eten zoveel meer kan zijn dan het tot je nemen van uitgekiende voedingstoffen.

In en rondom eten bereiden valt zoveel te beleven, te leren. Zowel bij het kiezen van ingrediënten, als in de keuken en aan tafel, en dan zijn we aan het proeven nog niet eens toegekomen.

Bakken zonder granen

Een workshop gevuld met hartige muffins, zeewierbolletjes, groentetaarten en crackers.Je leert ze maken in een handomdraai!
Lees meer

Energie op je bord 

Een vierdaagse cursus waarin je ervaart hoe eenvoudig het is,
om eten op tafel te zetten, dat barst van de energie!
Lees meer

Evolutionair koken

Tweedaagse praktische kookcursus voor voedingscoaches en (Epigenetisch) therapeuten
Lees meer