Witte kool gefermenteerd

Met deze salade van witte kool zet je Hollandse seizoensgroenten op tafel. Het vraagt wel voorbereiding: reken minstens 12 uur voor je de salade klaar is.


Ingrediënten
1 witte kool
1 paprika
2 uien (of bosuitjes)
1 cm geraspte gemberwortel
1 theelepel Keltisch zeezout

Bereiding

Snij de kool in kleine reepjes. Maak ook uien en paprika schoon en snij deze in fijne reepjes.  Mix alle ingrediënten door elkaar en voeg zout en gember toe.
Laat de salade 12 uur- tot 24 uur staan, op kamertemperatuur, afgedekt met een zware schaal of steen.
wanneer je de salade wilt opdienen, laat dan het vrijgekomen vocht weglopen.

Dressing
1 theelepel appelazijn
1 theelepel anijszaad
1 theelepel mosterd
2 theelepel olijfolie
1 theelepel honing

Meng de ingrediënten voor de dressing op een laag vuurtje. De dressing gaat over de salade ná het fermenteren.

*de nachtschade in dit recept kun je achterwege laten
*Op de foto zie je gekiemde zaden van fenegriek. Deze kun je thuis zelf makkelijk maken, ze ontkiemen vaak al binnen een dag.