Gezond alternatief voor sandwichspread

Voor op je eigengemaakte cracker, of als gezonde dip: het alternatief  voor sandwichspread..  (je weet wel van “lekker fris, lekker anders..” Zonder toevoegingen en lactose, en in een handomdraai gemaakt. 


Nodig

1 witte kool
8 augurken
1 rode paprika -zaadlijst verwijderd
1 eetlepel komijnzaad
olijfolie, citroensap
zout en peper

Bereiding
Verwijder lelijke bladeren, snij de kern uit de kool, snij de kool in kleinere stukken.
Gebruik de keukenmachine om de kool helemaal fijn te snijden.
Snij augurken en paprika in kleine delen, of gebruik de keukenmachine.
Komijnzaad licht roosteren en fijnmalen in de vijzel.
Olijfolie, citroensap, en komijn toevoegen.
Op smaak brengen met zout en peper.

Deze spread blijft minstens een week goed in een afgesloten glazen pot in de koelkast.