vegan bonbons van chufameel

Super easy, zelfgemaakte snoeperij, met chufameel* natuurlijk gezoet met dadel en pruim.


Werkwijze:
Week 8 dadels en 8 pruimen 20 minuten in water.
Smelt 1 pak santen (200 gram) au bain marie (het makkelijkste gaat dit als je de santen in de plastic verpakking houdt)
Smelt 20 gram cacaoboter au bain marie

Haal de vruchten uit het weekwater. *
Gebruik de keukenmachine om van dadels en pruim, een pasta te maken.
Voeg de gesmolten santen en cacaoboter toe.
Voeg 150 gram chufameel, een snuf zout en een snuf vanillepoeder toe.
Rol balletjes van het mengsel, rol deze door kokosrasp of chufameel.

Bewaar de chufabonbons in een afgesloten bak in de koelkast of vriezer.

* Gooi het weekwater niet weg, gebruik het wanneer je mengsel te droog is, of doe het in je smoothie.

* Chufameel bestel je o.a bij ChufaNederland.