Uienmarmalade

Voor die ene dag dat je én uien én tijd in overvloed hebt. De zoetigheid komt van de uien zelf. Toevoeging van zoet is onnodig.


Ingrediënten

6 tot 8 uien (heb je er meer, doe die er ook bij!)
4 teen knoflook
1 eetlepel roomboter

het liefst een paar uur geduld …

Werkwijze:

Snij de uien in halve manen
Snij de knoflook in plakken

Neem een ruime pan met dikke bodem.
Doe de uien in de pan. (zonder boter)
Zet de uien met de knoflook op een zacht vuur

De uien krijgen nu de kans om inuline af te geven.
Als de uien  bruin worden, boter toevoegen
laat doorgaren en inslinken op een zacht vuur
Schep regelmatig maar zeer voorzichtig om, zodat je de uien niet teveel beschadigd.

Serveer deze marmalade als bijgerecht bij burgers, of bij een lekkere stamppot.
zoals je op de foto ziet, strooide ik er nog verse lente-ui over