Snijbiet en pompoen

Een gerecht van Hollandse seizoensgroenten en knapperige pompoenpitten. Het smaakt net zo lekker als het er uitziet! Te gebruiken als bijgerecht,  als mee neem lunch, en het misstaat ook niet op een buffet. 


Ingrediënten

1 ui
½ pompoen
Blad en steel van snijbiet
2 eieren
300 gram pompoenpitten
1 à 2 el kokosolie
1 eetlepel GREAT LAKES Rundergelatine *
1 theelepel vadouvan kruiden
Zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op ongeveer 175 °C. Vet een langwerpig cakeblik in, bekleed eventueel met bakpapier.

Borstel de pompoen schoon. Snij beschadigde delen weg.
Snijd de pompoen in tweeën, verwijder de zaden en snijd de helft in stukken.
Snijd de ui in halve maantjes en fruit deze met iets zout tot de ui glazig ziet.
Voeg dan iets kokosolie toe en laat de ui lichtbruin worden op een laag vuur.
Voeg de stukken pompoen, de vadouvan en een klein beetje water toe.
Op deze manier kan de pompoen gaar kan worden zonder droog te koken.

Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan en hak ze klein.
Was en snijd de snijbiet. Houd een blad apart voor decoratie (zoals op de foto)
Combineer snijbiet met het gare groentemengsel.
Neem een klein beetje kookvocht en los hierin het gelatinepoeder op.
Voeg eieren toe en klop los.
Roer dit mengsel, samen met de pompoenpitten door de groenten
Giet het mengsel in de bakvorm.

Zet de bakvorm in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 25 minuten. Laat het gerecht afkoelen en snijd er voorzichtig plakjes van.

*GREAT LAKES Rundergelatine is afkomstig van grasgevoerde runderen, en is in dit gerecht gebruikt als bindmiddel.