Puree van schorseneer

Net als de aardpeer bevat ook de schorseneer inuline, en daar worden je darmen blij van!


Ingrediënten
800 gram schorseneer
200 ml kokosmelk
peper en zout

Tip:
Spoel -indien nodig- de ergste modder van de schorseneren af. Geschilde of beschadigde schorseneren kleuren ter plaatse vrij snel rood en dan bruin. Vul daarom een bak met azijnwater en schil de schorseneren vlot met een dunschiller terwijl je ze deels onder water houdt. Hiermee voorkom je nare vlekken. Je kan ook handschoenen aantrekken.
 

 

Werkwijze
Snij de gewassen en geschilde schorseneren in stukken. Kook ze gaar in een laag water, in 10 minuten. Niet te lang doorkoken, controleer op gaarheid door in een exemplaar te prikken). Laat de schorseneren uitlekken.
Combineer met kokosmelk, breng op smaak met zout en peper en verwarm kort. Pureer met een staafmixer.

 

Serveersuggestie: gebruik een kookring, of een ander klein vormpje (zoals een glas/kommetje) zodat je de puree mooi op een bord uit kunt storten. Verwarm als het kan de borden en werk vlot,  hiermee voorkom je koude puree (en scheve gezichten aan tafel).