Provençaalse Cashewbolletjes

Om deze bolletjes te maken gebruik ik zo’n elektrisch apparaat om mini-cupcakes/muffins in te maken. Maar in de keukenpan kan ook. De bolletjes laten zich goed in de vriezer bewaren.

 


Ingrediënten

50 gram cashewnoten
½ ui
2 gedroogde tomaten
1 tl Provençaalse kruiden
2 el water
2 eieren
Zout

 

Werkwijze:

Zet het elektrisch apparaat aan zodat het temperatuur kan komen.

Cashewnoten, ui, tomaat en water fijnmalen. Gebruik hiervoor de blender of de staafmixer met kleine mengkom.
Voeg eieren, de kruiden en een snuf zout toe.
Draai tot een romige massa. Proef of het mengsel hartig genoeg is.

Schep kleine hoeveelheden in de rondjes van het apparaat.
Bak de bolletjes bruin.

 

De cashewbolletjes zijn zowel warm als koud te eten.
i.p.v. kruiden kun je ook zeewier toevoegen, zoals de Visserman salade. (dit is een combinatie van verschillende gedroogde wieren)