Voeding voor een gezond en duurzaam leven

Evolutionair Koken

Praktische kookcursus voor voedingscoaches en epigenetisch therapeuten

De cursus wordt gegeven op 8 & 9 juni 2017. Interesse? Stuur je gegevens naar info@geaardleven.nl

Deze twee-daagse cursus is een module van de opleiding tot voedingscoach, die door Evenwijs wordt gegeven. De cursus sluit aan op de basiscursus voeding volgens orthomoleculaire principes.

In de cursus Evolutionair koken staat de dagelijkse praktijk rondom gezond eten en koken centraal.

In de cursus leer je eten te bereiden met natuurlijke ingrediënten. Pakjes en zakjes, geraffineerde suikers, melkproducten, granen en geur- kleur- en smaakstoffen komen er niet aan te pas. In de keuken gaan we aan de slag met heerlijke verse, seizoensgebonden producten. Je krijgt tips t.a.v. bereidingswijzen, ingrediënten, voorraad en menu-planning. Je zult vertrouwd raken met verschillende bereidingswijzen. Uiteraard gaan we alle gemaakte gerechten proeven!

Naast praktische kennis en vaardigheden, krijg je antwoord op je vragen zoals:
Hoe integreer je kennis over oervoeding en orthomoleculaire voeding in de keuken?
Voor welke producten kies je? Waar haal je ingrediënten? En wat maak je ervan?

Na afloop van de cursus ben je in staat om meer variatie, kwaliteit en voedingswaarde op tafel te zetten.

Twee dagen van 13.30-19.00 uur
Investering: €150,- p.p
Inbegrepen: koffie/thee, 2 avondmaaltijden, cursusmap en recepten.

Heb je geen kennis van orthomoleculaire voeding, Paleo en/of evolutionaire geneeskunde, maar wil je wel deelnemen aan deze cursus, neem dan contact met me op.

Gezonde en smaakvolle gerechten op basis van orthomoleculaire voeding en evolutionaire geneeskunde

“Wat een genot om bij iemand die met huid en haar in eigen kookpassie leeft, een cursus te kunnen volgen. Volledig geïnspireerd en verfrist ben ik na afloop mijn eigen kookgewoonte-groeven gaan afstoffen.”

Mirjamover de zomercursus op Ecolonie augustus 2014

“Als je wilt ervaren hoe eten bedoeld is, kom dan langs bij deze tovenares! Gea neemt je mee terug naar de essentie van voeding en laat zien hoe je ook thuis gemakkelijk gezonde voeding kunt bereiden.”

Melle Gerlofsover de 2daagse cursus Evolutionair koken

“Dit is zóó leuk!! Gea is een hele relaxte kok: alles kan en mag. Lekker experimenteren met kleuren en smaken, niks is te gek!”

Jacqueline Beettjerover de 2daagse cursus Evolutionair koken

“Wat was het een mooie workshop. Informatief, productief, leerzaam en lekker.”

RichtjeWorkshop bakken zonder granen

“Gea is een humoristische en zeer kundige leermeester die eigenhandig de woorden leefstijl en voeding een compleet nieuwe betekenis heeft gegeven. En zoals mijn dochter (14jr) zegt: “Ik voel me rijker als je zo kookt”. Wat wil je als moeder nog meer!?”

Betty Dijkstrana de persoonlijke kooksessie

“Je bent vol passie over voeding en je vak als cateraar en alle ervaringen die je o.a in Frankrijk hebt opgedaan. Tijdens deze dagen heb ik passie, betrokkenheid, vakkundigheid, geduld, maar bovenal hartelijkheid en warmte ervaren.”

Theaover de 2daagse cursus Evolutionair koken

“Het glunderen blijft ook bij mij, in mijn hart gesloten ben je. Het was een heerlijk samenzijn en het heeft verrijkt”.

Ellyover de 4-daagse cursus in Exmorra juli 2014

“Wat heb ik meegekregen? Een berg vol inspiratie en praktische toepassingen (en dus mogelijkheden!) die me meteen in de startblokken hebben gezet. Een aanrader!”

Mirjam over de Zomercursus op Ecolonie augustus 2014

“Gea leert je om vol vertrouwen te genieten van de mogelijkheden die eten wat het seizoen biedt. Ze is iemand die je uitdaagt weer te leren vertrouwen op geur en intuïtie bij het koken.”

Betty Dijkstra na de persoonlijke kooksessie