Knolselderij met spinazie

Waarom toch altijd weer die aardappelen? Knolselderij – lekker van eigen bodem en volop verkrijgbaar- kun je op zoveel manieren klaarmaken. zoals in dit bijgerecht.  Je hebt er vooral een beetje tijd en geduld nodig zodat de ingrediënten langzaam kunnen garen. 


Ingrediënten:
1 ui
½ knolselderij
2 handenvol spinazie
1 eetlepel kokosvet
Laurierblad
Peper en zout

Bereiding
Pel de ui, snij in ringen
Verwijder schil van de knolselderij, snij de knolselderij in blokjes
Zet een pan op het laagste vuur, smelt het kokosvet
Laat hierin de knolselderij samen met 1 laurierblad zacht en gaar worden (reken een half uur)

Neem een pannetje om de ui ringen zachtjes in te garen. Boter of vet is niet nodig. Op een laag vuur zullen de uiringen gaan karameliseren.
Wanneer de uiringen gaar zijn, de spinazie kort meebakken. De blokjes knolselder toevoegen en op smaak brengen met zout en peper.
Verwijder het laurierblad.