Voeding voor een gezond en duurzaam leven

Als kok laat ik gepasteuriseerde zuivelproducten (zoals melk, kaas, toetjes), graanproducten (brood, ontbijtgranen, crackers) en snoepgoed met transvetten en onnatuurlijke suikers het liefst achterwege.
Deze voedingsmiddelen vervang ik door (zelfgemaakte) alternatieven, die vanuit mijn visie meer variatie, kwaliteit en voedingswaarde toevoegen aan het voedingspatroon. Ik gebruik alternatieven voor granen, zoals boekweit en kastanjemeel, ik werk met gefermenteerde granen en peulvruchten en sporadisch met havermout. Ter vervanging van geraffineerde suikers, gebruik ik honing, vers fruit en/of gedroogde vruchten. Ik vind het heerlijk om te koken met groenten, ook als ze minder gangbaar zijn, zoals pastinaak, knolselderij en zoete aardappel. Wanneer ik zuivelproducten gebruik, kies ik voor rauwe zuivel, afkomstig van dieren die lekker veel buiten lopen. Hierin zitten nog de enzymen die in gepasteuriseerde melkproducten ontbreken. Ik bak en braad met roomboter, dierlijk vet, olijfolie en kokosvet.

Ik kies zo veel mogelijk voor ingrediënten van duurzame en/of biologisch (dynamische) herkomst en afkomstig uit de regio en het seizoen. Ik creëer en ontdek heel graag nieuwe smaakjes en gerechten, ik maak zelf bouillon, ik versier salades met bloemen, maak kruidenthee, voeg zeewier en kiemen toe aan gerechten, verzamel ingrediënten in de natuur, en ben heel blij als de jager mij iets komt brengen.

klik op de foto en
ontdek wat ik op tafel zet

Geaardleven laat mensen genieten van mooie producten van eigen bodem. Geaardleven kookt vanuit eigen huis en aan huis, voor en met particulieren die op het gebied van verse, gezonde voeding om hulp of inspiratie zitten te springen.

Recept of nieuwe ingrediënt uitproberen? Duik met mij de keuken in!

Heb jij een cursuslocatie, ben je workshopleider of trainer? Wil je graag wat anders op tafel zetten dan (spelt)brood, yoghurt en geitenkaas? Wil je beter aansluiten op de allergieën en dieet-wensen van jouw gasten of deelnemers? Zou je liever wat meer gezonde producten zaken op tafel zetten, met minder suiker, minder zout, minder toevoegingen? Zoek je een vriendelijk én vindingrijk iemand die dat voor jou kan regelen?

Ik heb in ruim 6 jaar veel ervaring opgedaan in het koken voor groepen. Variërend van iets lekkers voor in de pauze, een borrelhapje, tot uitgebreide lunches en diners.
Uitgaande van méér kwaliteit, voedingswaarde én variatie op tafel, gebruik ik verse, liefst seizoensgebonden producten. Het eten wordt bereid zonder pakjes en zakjes, geur- kleur- en smaakstoffen én is zonder suiker, koemelk, gluten of granen. Alles wordt met aandacht & liefde gemaakt en dát proef je!

Neem contact met me op voor een nadere kennismaking. Wie weet kunnen we al op korte termijn samenwerken. Ik verheug me er op!

Extra paar handen in de keuken nodig?

info@geaardleven.nl

Gea is een gedreven en gepassioneerd mens die kan toveren met al het lekkers wat de natuur biedt. Ze staat met beide benen op de grond en je kunt ontzettend met haar lachen. Regelmatig geeft ze proeverijen voor mijn winkel (Ecoshop Helder) en verzorgt ze het lekkers tijdens evenementen die wij organiseren, vaak in samenwerking met de Graasboerderij in Sondel. Mensen zijn altijd weer verrast wat Gea zonder poespas op tafel kan toveren.

Marran HelderEigenaresse Ecoshop Helder, Lemmer