Carpaccio van koolrabi

Ik haalde een paar mooie, verse koolrabi’s van de markttuin van Farmily in Harich. Daar worden de groenten geteeld in de volle grond, zonder haast, zonder kunstmest, zonder fratsen. Thuis ging ik er mee aan de slag om verschillende bereidingen te proberen. Rauw is koolrabi heel erg goed te eten, en met deze carpaccio ga jij ook punten scoren.


Ingrediënten
1 limoen
1 koolrabi
2 el olijfolie
1 teen knoflook (fijngehakt of uit de pers).
Verse bieslook
Eetbare Bloemetjes (bijv. afrikaantjes)

Werkwijze

Limoen schoonboenen, groene schil raspen en de vrucht uitpersen
In een brede kom een dressing kloppen van: 2 el olijfolie, limoenrasp, 1-2 el limoensap en knoflook
Op smaak brengen met zout en peper.
Koolrabi’s dun schillen en in dunne plakjes snijden. (hiervoor is een mandoline ideaal gereedschap).

De plakjes één voor één door de dressing halen, drapeer ze zorgvuldig op een bord .

Besprenkel licht met de dressing.
Garneren met bieslook en enkele eetbare bloemetjes


Tip:
Op de site van MergenMetz kun je interessante informatie en recepten vinden over Koolrabi en andere zgn. “Vergeten Groenten”.