Hartige bloemkoolkoekjes

100% glutenvrij, lekker veel groentevezels en géén noten, granen en zaden. Een door mij aangepaste versie van het recept voor bloemkoolpannekoekjes uit het kookboekje Etenswijs.


Ingrediënten

1 bloemkool
2 eieren
½ theelepel oregano
½ theelepel paprikapoeder
Zout en peper
(je kan natuurlijk ook andere kruiden toevoegen)

Bereiding
Oven voorverwarmen op 180 graden.
Verwijder de bladeren van de bloemkool.
Snij de bloemkool in stukken.
Gebruik een keukenmachine met een hakmes om de bloemkool tot korrels te malen.

Breng de bloemkool over in een stevig vergiet of een zeefzak*.
Duw en pers stevig, op die manier krijg je het meeste water uit de bloemkool.
Hiermee voorkom je dat je hele natte koekjes krijgt.
Doe de bloemkool in een schaal. Voeg de kruiden toe en breng op smaak.
Voeg de eieren toe.
Heb je een kleine bloemkool gebruik dan 1 ei!
Verdeel het mengsel in gelijke porties. Spreid uit op een bakpapier.
Je kunt hiervoor bakringen gebruiken.

Verder

Plaats in de oven en bak 10 minuten. Draai ze om en bak nogmaals 5 minuten.
Let op: Er kan stoom (vanwege het vocht in de bloemkool) vrijkomen.

Serveren
Warm opgediend zijn deze koekjes het lekkerst!
Bewaar ze in de diepvries of enkele dagen in de koelkast.
Verwarm ze voor gebruik in een pan op laag vuur.

*Tip:
Een zeefzak of notenmelkzak koop je online o.a bij Brouwmarkt, superfood.nl of unlimitedhealth.